Свържете се с нас: +359 899 504 756

Онлайн арт галерия за съвременни и класически произведения представя художника Ангел Павлов

снимка на художника Ангел Павлов

Художника Ангел Павлов е роден през 1968 година в гр. Кюстендил. Завършил е Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров”, през 1987година, с профил скулптура. В началото на 90-е години работи в сферата на рекламата. От 1999 година, в продължение на 13 години, работи в българското национално „Дарик радио” като музикален редактор и звукорежисьор. Паралелно с това свири, концертира и прави записи с българската пънк-рок група „Нови цветя”.

През последните четири години той се връща към основния си „занаят” – рисуването и скулптурата. Впечатлява го различното и асиметрията в човешкото лице и той създава уникален почерк в изработването на портрети. Динамиката и уникалността на българската архитектура го провокират да нарисува серия от пейзажи, в които сякаш сградите оживяват в свой собствен свят. Рисува и фигурални композиции.

Техниките, с които работи се простират от цветните рисунки, през акварела, до класическата техника на маслените бои.

През последните години е показал четири самостоятелни изложби в България. Има и десетки участия в общи изложби на български художници. Негови картини има в частни колекции в България, Англия, САЩ, Франция и Белгия.

На 25 юни 2013 година Ангел Павлов ще представи своя самостоятелна изложба в Българския културно-информационен център в РМакедония, в Скопие.

Линк към картините на автора: